Chára kývol Vůjtekovi, podľa GM Bostonu má však zlomený nos

28.04.2012 Celý región

Boston 28. apríla (TASR) - Skúsený slovenský hokejista Zdeno Chára potvrdil záujem štartovať na blížiacich sa majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku, avšak podľa generálneho manažéra Bostonu Bruins Petra Chiarelliho má zlomený nos. Kapitána medveďov údajne zranil v šiestom zápase 1. kola play off NHL pri hre vysokou hokejkou kanonier Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin.

Podľa informácii zámorských médií sledovalo rozhodujúci duel v siedmej sérii 1,32 milióna amerických divákov, čo je najviac v 1. kole od roku 2000. "Chára dal v sobotu vyhlásenie, že pôjde. Hovorili sme s ním predtým. Veľmi si vážime jeho postoj, hoci počas sezóny hovoril, že rád pomôže, teraz tam mal zranenie a napriek tomu príde," zdôraznil slovenský kouč Vladimír Vůjtek.

Chára, ktorý je kandidátom na Norissovu trofej pre najlepšieho obrancu zámorskej profisúťaže, sa po neúspešnej sérii osobne rozlúčil s každým spoluhráčom. Slovenský obor dal všetkým tímovým kolegov po prehratej sérii s Caps a neúspešnej obhajobe Stanleyho pohára na pamiatku svoju zarámovanú fotografiu s odkazom na jubilejný 1000. zápas v NHL, ktorý si zapísal do štatistiky ešte 24. marca proti Los Angeles Kings. "Mám rád každého chlapca v tejto kabíne. Som hrdý na to, že môžem byť ich spoluhráčom. Aj preto som pre nich pripravil malý darček. Cítim, že to bol výnimočný deň v mojej kariére," cituje Cháru portál Boston Globe.

Do Helsínk má v stredu odletieť 23 nominovaných slovenských hokejistov pod vedením českého trénera Vůjteka. O tom, kto bude plniť funkciu kapitána sa rozhodne práve medzi Chárom a Miroslavom Šatanom.
 

Vyberte región